Broccoli och skaldjurspaj

Enkel broccoli och skaldjurspaj på ca 40 minuter. Pajen räcker för 5-6 personer och serveras med lingonsylt som passar väldigt bra till skaldjurspaj.

DSC_4619

DSC_4610

Recept:

Pajdeg:

  • 200 smör
  • 4 dl mjöl
  • 1 tsk salt

Fyllning:

  • Broccoli (450 g)
  • Krabbsticks (10 st)
  • Musslor utan skal (ca 1 kg)
  • ½ tsk salt

Ägg och vispgrädde sås:

  • 3 ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • ½ torkad chili (valfritt)
  • 2 dl riven ost för garnering

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Knåda ihop smöret, saltet och mjölet till en deg.
  3. Tryck in degen i en stor tårtform med hjälp av fingrarna så att det täcker botten och sidorna. Sätt in formen i frysen i 5 minuter.
  4. Hacka broccolin i mindre bitar och skiva krabbsticken, stek broccolin i 5 minuter på högt värme, tillsätt sedan musslorna, krabbsticken och salta lite lätt. Låt stekas ytterligare 5 minuter.
  5. Ta ut formen från frysen och sätt i mitten av ugnen, låt förgräddas i 10 minuter.
  6. Blanda alla ingredienser till såsen.
  7. Ta ut formen från ugnen och fyll med med broccoli, musslor och krabbsticken. Häll över all ägg och vispgrädde sås och garnera med riven ost.
  8. Sätt tillbaka formen i mitten av ugnen och låt gräddas i 20 minuter.
  9. Ta ut pajen och ta bort kanten från formen, servera pajen med lingonsylt.

DSC_4612

DSC_4613

DSC_4623

Lämna en kommentar