Att skapa en wordpress blogg

Att skapa och designa en WordPress blogg kan vara lite krångligt, för mig var det väldigt svårt att komma igång då wordpress supporten var svår att få tag i. Efter många om och men började jag hitta rätt knappar för att kunna designa bloggen samt skapa en meny.

WordPress är en bra och fin blogg som man enkelt kan designa genom att hitta rätt från början, fördelen med WordPress är att du kan ladda upp oändligt med bilder och inlägg utan att behöva betala någonting. Dessutom så finns det flera paket du kan välja mellan om du skulle vilja utveckla bloggens designs ännu mera.

Jag rekommenderar WordPress starkt för alla som vill starta en matblogg.

Steg för steg för hur du startar och designar en WordPress blogg

Steg 1 Tema:

Skapa bloggen och välj ett passande tema för just din blogg beroende på om det kommer vara en matblogg, sminkblogg, inredning eller annat. Du får välja mellan många teman som WordPress erbjuder, du kan välja att köpa eller välja gratis teman.

(Viktigt att du har ett tema från början så att bloggen ser spännande ut för dina besökare)

(Du kan anpassa temat efter hur du själv vill ha det senare)

Steg 2 Bloggens titel: 

Välj ett passande namn för din blogg som intalar besökarna vad din blogg handlar om.

Här kan du välja om du vill köpa ditt domän direkt eller om du vill ha gratis paketet.

När du har valt tema och valt ett namn för din blogg är de första stegen över. Nu ska du skapa en Meny och designa bloggen med hjälp av widgets.

Steg 3 skapa Meny:

DSC_4638

  • Tryck på min ”Webbplats” som du hittar högt upp till vänster.
  • Väl sedan ”Menyer”. Här kan du välja mellan ”standard Meny” eller ”Primary” Meny. Jag har lärt mig mer om standard meny som jag tycker är enklare. Där skapar du ett nytt meny.
  • Genom att trycka på + som är under ”Spara” skapar du ditt första ”objekt”. Där kan du skriva t.ex. Om mig, Hem, mat eller annat.  (kom ihåg att alltid trycka på spara så att ditt arbete inte försvinner).
  • Genom att trycka på + igen kan du välja att skapa ännu ett objekt genom att välja: Lägg till menyval under. Väljer du ”Lägg till menyval underordnad” skapar du ett objekt som kommer tillhöra samma objekt som t.ex. ”mat” fast under objekten ”mat”.
  • Genom att trycka på pennan bredvid + kan du flytta på dina objekt och lägga till kategorier när du har börjat blogga.
  • Vill du se hur bloggen ser ut efter att du har skapat ett meny kan du trycka på hem som är högt upp till vänster.

Anpassa tema: 

  • Du väljer ”min webbplats” igen.
  • Där väljer du ”Teman anpassa”.
  • Du kommer få fram massor av förslag om hur du vill designa temat, där kan du byta skrivstil, bilder, skapa widgets mm. (Spara allt du gör så att ingenting försvinner).

Widgets: 

Det finns två sätt att komma åt widgets, det ena är genom att ”Anpassa temat” och det andra är genom ”Wp-adminpanel”. Längre ner väljer du Utseende och sedan Widgets.

Den stora skillnaden är att du har allting tydligare framför dig om du först väljer ”Wp-adminpanel”. Det handlar om vad man själv tycker är enklast och smidigast.

Widgets är en viktig del av bloggen, det får din blogg att se ännu mera spännande ut genom att du skapar olika widgets för din blogg.

Om du undrar vad en Widget är för något precis som jag gjorde i börjran kan du klicka på länken här: Widgets.

Att blogga:

Du börjar blogga enkelt genom att trycka på ”skapa ett nytt inlägg” högt upp till höger. Det som är viktigt här är att du använder dig av etiketterna och kategorierna om du vill ha fler besökare.

Avslut:

Testa dig fram och var inte rädd för att göra fel, våga undersöka wordpress bloggen noga och använd dig av möjligheterna bloggen erbjuder. Jag hoppas att detta inlägg gör det lättare för dig att komma igång med bloggen, och ställ gärna frågor så hjälper jag till med det jag själv kan.

Lycka till/Ettkryddigtkok 🙂 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s