Kubba

Riskubbar fyllda med köttfärs, persilja och russin som serverades tillsammans med färska grönsaker, libabröd och hemmagjord hummus. Lite som tacos :)♥

DSC_4743DSC_4748

Recept:

Riset:

  • 5 dl ris (basmati)
  • 12,5 dl vatten
  • 1 msk curry
  • 1½ tsk salt
  • 2 st ägg

Fyllning:

  • 500 g köttfärs
  • 2 dl finhackad persilja
  • 1 st gul lök
  • 1 vitlök
  • 1 tsk salt
  • 1 torkad chili
  • 1½ dl russin

Recept på hummus hittar du här: hummus

Tillagning:

  1. Koka upp vatten i en kastrull med curry och salt.
  2. Skölj riset några gånger och lägg i det kokande vattnet. Låt koka i 20 minuter på lågt värme med locket på.
  3. Finhacka persilja och lök, fräs tillsammans med köttfärs.
  4. Pressa i vitlöksklyftan och tillsätt russin samt alla kryddor, stek i ca 5 minuter tills köttfärsen är färdigt stekt.
  5. Låt riset och köttfärsen stå vid ett öppen fönster eller i balkongen tills de svalnat helt.
  6. Blanda ägget med riset och knåda till en deg.
  7.  Ta ca 1 dl av degen och forma till en boll, gör försiktigt  ett hål i degen och lägg i ca en matsked av fyllningen. Stäng hålet genom att med hjälp av båda händerna forma det till en boll igen och sedan rulla det runt i händerna tills de blir lite avlånga.
  8. Täck över kubbarna och sätt in i frysen i 5 minuter innan fritering.
  9. Heta upp ca 1½ dl rapsolja i en stekpanna, doppa kubbarna i ägg och fritera sedan till de fått en fin brun färg.  (Detta tar ca 8 minuter).
  10. Servera kubbarna med tzatziki eller bröd och sallad.

DSC_4682

DSC_4684

DSC_4687

Annonser

2 thoughts on “Kubba

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s