Lax med krispig skinn tillsammans med ris, kokta grönsaker och hollandaisesås

Lax med krispiga skinn, ris (basmati), kokt broccoli, ärtor och min favorit hollandaisesås från knorr. Laxen smakar bra även med kokta potatisar. Det tar ca 40 minuter att laga denna maträtt, läs vidare för hela receptet.
https%3A%2F%2F41.media.tumblr.com%2F9edb1e3f42a7c6975486fd8cdcea506b%2Ftumblr_nv4by4VrgD1utl707o1_1280

Recept:

  • 4 laxbitar
  • citronpeppar
  • svartpeppar
  • salt
  • dill
  1. Sätt ugnen på 200 grader, krydda laxen med svartpeppar, citronpeppar, salt och lite dill.
  2. Smörj en form med smör och lägg i laxen med skinnet uppåt, låt tillagas i 40 minuter i mitten av ugnen, laxen kommer vara saftig och krispig på skinnet.
  3. Koka ärtorna och broccolin i 15 minuter.
  4.  Risetskölj 3 dl ris noggrant, koka 5 dl vatten med 1 tsk salt. När vattnet börjar koka, häll i riset och låt koka i 12 minuter på låg värme med locket på. Ta sedan bort kastrullen från värmen och låt riset vila i 5 minuter.
  5. Servera laxen med riset, grönsakerna och en hollandaisesås från knorr.

Lämna en kommentar