stekt torskfilé med klyftpotatis, harricorts verts och sås

Läckert kvällsmat på 30 minuter, stekt torskfilé med kokt potatis, haricots verts och en sås gjord av persilja och fiskbuljong som passade väldigt bra till torskfilén.

DSC_4790

DSC_4795

DSC_4782

Recept:

  • 400 g torskfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • citronpeppar
  • 8 potatisar
  • Grillkydda
  • Paprikapulver
  • olivolja

Tillbehör:

  • haricots verts

sås: 

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 fiskbuljong
  • 1 dl finhackad persilja
  • ½ msk mjöl

Tillagning: 

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka potatisen, krydda med grillkrydda, paprikapulver och olivolja. Sätt i mitten av ugnen och låt tillagas i 40 minuter.
  3. Koka haricots verts i 15 minuter.
  4. Koka vispgrädden, tillsätt fiskbuljongen och persiljan, rör om tills fiskbuljongen smält i vispgrädden. Tillsätt mjöl under omrörning. Låt såsen koka upp och ställ sedan åt sidan.
  5. Smält smör i en stekpanna.
  6. Salta och peppra torskfilén, stek 3 minuter på varje sida på högt värme.
  7. Servera torskfilén tillsammans med potatisen, haricots verts och såsen.

Lämna en kommentar