Läckert kvällsmat på 30 minuter, stekt torskfilé med kokt potatis, haricots verts och en sås gjord av persilja och fiskbuljong som passade väldigt bra till torskfilén.
Recept:
- 400 g torskfilé
- salt
- svartpeppar
- citronpeppar
- 8 potatisar
- Grillkydda
- Paprikapulver
- olivolja
Tillbehör:
- haricots verts
sås:
- 3 dl vispgrädde
- 1 fiskbuljong
- 1 dl finhackad persilja
- ½ msk mjöl
Tillagning:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och hacka potatisen, krydda med grillkrydda, paprikapulver och olivolja. Sätt i mitten av ugnen och låt tillagas i 40 minuter.
- Koka haricots verts i 15 minuter.
- Koka vispgrädden, tillsätt fiskbuljongen och persiljan, rör om tills fiskbuljongen smält i vispgrädden. Tillsätt mjöl under omrörning. Låt såsen koka upp och ställ sedan åt sidan.
- Smält smör i en stekpanna.
- Salta och peppra torskfilén, stek 3 minuter på varje sida på högt värme.
- Servera torskfilén tillsammans med potatisen, haricots verts och såsen.