Kärleksmums

Hembakat kärleksmums med chokladglasyr och kokosflingor på topp. Kärleksmumsen bakades i långpanna och av receptet fick jag 35 rutor.

DSC_4600

DSC_4603

Recept:

  • 250 g smör
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl kakao
  • 1 dl mjölk
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2,5 tsk bakpulver

Glasyr:

  • Kokosflingor
  • 150 g smör
  • 6 dl florsocker
  • 1,5 dl kakao
  • 1 dl Espresso kaffe (kallt)
  • 3 tsk vaniljsocker

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200 grader och smält smöret.
  2. Vispa ägg och socker poröst, vispa i mjölk och sedan alla torrvaror.
  3. Vispa i till sist lite smör i taget så att du får en mjuk och jämn smet.
  4. Häll smeten i en väl smord långpanna med höga kanter, sätt långpannan i mitten av ugnen och låt bakas i 15 minuter.
  5. Ta fram en platt långpanna och placera gallern på långpannan.
  6. Ta försiktigt upp långpannan med kärleksmumsen i och vänd om på gallern. Låt sitta kvar ca 30 sekunder så att långpannan släpper kärleksmumskakan. Låt kakan svalna.
  7. Glasyr: Smält smöret och vispa i all florsocker. Vispa sedan i de resterande ingredienserna.
  8. Bred ut all glasyr på kakan och strö sedan över kokosflingor.
  9. Skär kakan i sedan kakan i jämnstora rutor.

DSC_4590

DSC_4592

DSC_4596

DSC_4605

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s