Hummus

Hemmagjord hummus gjord av kikärter och tahini. Hummus passar bra att ha som tillbehör eller till Meza. Receptet är för 6-8 personer och tar ca 5 minuter att tillaga.

DSC_4708

DSC_4696

Recept:

  • 2 burkar kikärtor (Zeta 410 g var)
  • 2 dl tahini
  • 1 dl citronsaft
  • 4 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk salt

Tillagning:

  1. Mixa kikärtorna med tahini, citronsaft, olivolja, vitlök och spiskummin.
  2. Smaka av med salt och citronsaft.
  3. Lägg upp hummusen i ett uppläggningsfat.
  4. Häll över lite olivolja, citronsaft och oliver eller färskt persilja i mitten om du vill.
  5. Servera hummusen som tillbehör till annan mat.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s