Helstekt fläskytterfilé i ugn

Helstekt marinerad fläskytterfilén i ugn tillsammans med wokgrönsaker och potatis, fläskytterfilén var perfekt tillagad och väldigt mör. Jag marinera fläskytterfilén i Soja, vitlök, sirap mm, därför var köttet väldigt smakrik och doftade gudomligt.

DSC_4579

DSC_4588

Recept:

  • 1 st fläskytterfilé
  • ½ dl Soja
  • ½ dl rapsolja
  • ½ dl sirap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten torkad chili
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt

Tillbehör:

Tillagning:

  1. Putsa fläskytterfilén från fett och senor.
  2. Finhacka vitlöken och blanda sedan med de resterande ingredienserna till marinaden.
  3. Häll sedan över marinaden till en 5 liters fryspåse. Lägg fläskytterfilén i påsen och tryck ur all luft och stäng sedan påsen. Blanda fläskytterfilén med marinaden väl och låt marineras i kylskåp 2 timmar innan tillagning. (Ju längre  fläskytterfilén får marineras desto godare blir köttet).
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Heta upp lite smör i en stekpanna, lägg i fläskytterfilén tillsammans med all marinad. Stek varje sida i 4 minuter.
  5. Lägg fläskytterfilén i en form tillsammans med all marinad. Tillaga köttet i mitten av ugnen i 35 minuter.
  6. Koka under tiden potatis för önskad antal personer och wokgrönsaker.

DSC_4567

DSC_4571

DSC_4573

DSC_4576

4 reaktioner till “Helstekt fläskytterfilé i ugn

  1. Hej, kul att du nämner att du knappt kan koka ett ägg då jag knappt själv kunde det för ca 5 år sedan :D. Allt började när jag flytta hemifrån och började handla själv. Fantasin växte med tiden och smakkörtlarna kom igång 😀 xD Alla har den lilla koken i sig det gäller bara att hitta den med tiden 🙂 Hoppas att min blogg inspirerar och hjälper något. 🙂

    Gillad av 1 person

  2. Den inspirerar! Men jag är verkligen inte duktig på att laga mat. Jag har dessutom inget utvecklat smaksinne eftersom jag inte har något luktsinne. Jag kryddar med salt och peppar liksom. Allt annat känner jag inte smaken av direkt.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar