Krispig fatosh sallad (libanesisk)

Krispig fatosh sallad som har sitt ursprung i libanon, salladen är smakrik och festlig. Salladen innehåller friterad libabröd som går att köpa på WillysCoopIca eller i orientaliska butiker.

DSC_4419.JPG

Recept:

  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 burk kikärtor
  • 2 dl finhackad persilja
  • ½ gurka
  • 1 schalottenlök
  • 1 friterad libabröd (ljus)

Dressing:

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk salt

Tillagning:

  1. Skär brödet i små bitar och dela isär dem, heta upp ca ½ dl rapsolja i en stekpanna och fritera brödet tills de fått färg.
  2. Tvätta tomaterna, gurkan och persiljan.
  3. Dela körsbärstomaterna i två, skär gurkan i små bitar och finhacka persiljan. Blanda grönsakerna tillsammans i en skål och tillsätt kikärtorna.
  4. Blanda alla ingredienser till salladsdressingen och häll över salladen.
  5. Tillsätt till sist de friterade libabrödet.

_MG_3219.png

DSC_4417.JPG

DSC_4410.JPG

 

Annonser

One thought on “Krispig fatosh sallad (libanesisk)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s