Luftiga frallor

Enkel och snabb recept på hembakade luftiga frallor, av receptet får man ca 15 mellanstora frallor och tar ca 1 h att baka.

DSC_4401.JPG

DSC_4409.JPG

Recept:

  • 11 dl mjöl
  • 5 dl ljummen vatten 37 grader
  • 1 påse torrjäst (12 gram)
  • 2 msk olivolja
  • 1½ tsk salt
  • Mjölk eller ägg att pensla frallorna med

Tillagning:

  1. Lös upp jästen med 1 dl vatten i en köksmaskin eller i en bunke, blanda sedan i resten av vattnet samt salt och olivolja.
  2. Lägg i lite mjöl i taget och knåda till en fast deg.
  3. Låt degen jäsas övertäck av en kökshandduk och en filt i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Rulla ut degen till två långa degbitar, skär av lite deg i taget och rulla till en boll så att de är runda, lägg sedan frallorna på en plåt med bakplåtspapper på.
  6. Pensla frallorna med mjölk eller ägg, låt frallorna jäsa 5 minuter innan du sätter in dem i ugnen.
  7. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 15 minuter.
  8. Servera frallorna med en god soppa som Kycklingsoppa med wokgrönsaker.

DSC_4400.JPG

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s