Mannagrynsgröt med knäckemackor

Mannagrynsgröt med knäckemackor, ett kokt ägg, kanel och socker samt mjölk. Mätande och enkel frukost på ca 10 minuter.

image

image

image

Recept för gröten:

  • 4 dl mjölk
  • 4 msk mannagryn
  • 1 krm salt
  • 15 g smör

Tillagning:

  1. Koka upp mjölk och salt i en kastrull
  2. Häll i 1 tsk mannagryn i taget under omrörning på medelvärme, rör om tills gröten börjar tjockna.
  3. Lägg i en smör klick och rör om, låt gröten puttra på medelvärme i ca 2 minuter.
  4. Servera gröten med mjölk, kanel och socker eller äppelmos.

Tillbehör till frukosten:

  • Ett kokt ägg
  • knäckemackor med smör, oliver och färska körsbärstomater
  • Mjölk

image

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s