Omelett med krossade tomater och peperoni

Omelett med krossade tomater, peperoni, vitlök och oliver på ca 10 minuter, receptet är för 2 personer. Omeletten doftade underbart och var vacker med sina starka färger, perfekt för att lyxa till det lite extra på helgen eller att ha som ”brunch” :-).

img_20151211_124828.jpg

img_20151211_125003.jpg

Recept:

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 390 g krossade tomater
  • 1 peperoni
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • svartpeppar
  • svarta oliver för garnering
  • Smör för stekning

Tillagning:

  1. Heta upp lite smör i en stekpanna.
  2. Häll i de krossade tomaterna, tillsätt salt och pressa i vitlöksklyftan.
  3. Skiva peperonin och blanda med de krossade tomaterna, låt puttra på medelvärme i 5 minuter.
  4. Tillsätt äggen (två eller fler för önskad mängd), strö över lite svartpeppar och oliver. Lägg ett lock på stekpannan i 5 minuter eller 7 minuter för helt stekt äggula.
  5. Servera med rostebröd och smör.

img_20151211_124720.jpg

img_20151211_125059.jpg

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s