Ugnsbakad lax med potatis, kokta ägg, sill, melon och gräslökssås

Saftigt ugnsbakad lax tillagad i aluminiumfolie tillsammans med potatis, kokta ägg, sill, melon och gräslökssås. Enkel middag eller midsommarmat för tre personer på ca 40 minuter.
tumblr_nq72qgSvQu1utl707o1_540.jpg

Recept:

Ingredienser:

  • 3 laxbitar
  • salt
  • svartpeppar
  • citronpeppar
  • 3 citronskivor
  • färskt dill
  • 12 st färska potatisar+färskt dill
  • 4 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • färskt gräslök
  • Senapssill och löksill
  • honungsmelon

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Borsta och tvätta potatisen, koka potatisen på medelvärme i 10-20 minuter beroende på potatisens storlek, tillsätt lite salt och några dillkvistar.
  3. Salta och peppra laxen på båda sidorna, lägg på några dillkvistar och en citronskiva, lägg varje laxbit i aluminiumfolie och vik över kanterna på aluminiumfolien så att allt är helt täckt.
  4. Placera foliepaketen på en plåt med bakpapper och tillaga i 25 minuter.
  5. Koka äggen och ta fram sillen samt gräddfilen
  6. Rör om gräddfilen lite lätt med en sked
  7. Tvätta gräslöken och finhacka eller klipp med hjälp av en sax, blanda all gräslök med gräddfilen.
  8. Ta ut laxen och öppna försiktigt varje foliepaket, servera laxen tillsammans med de kokta potatisen, sillen, äggen, såsen och honungsmelonen som efterrätt.

tumblr_nqataudBnk1utl707o1_540

tumblr_nq8kkeBXUe1utl707o1_540

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s