Helstekt fläskytterfilé med ärtor,morötter och potatis

Helstekt marinerad fläskytterfilé i ugn tillsammans kokta potatisar, morötter, ärtor och Karl-Johan svampsås från Blåband. Receptet är för 4 personer och tar ca 1,30 minuter att tillaga eftersom fläskytterfilén fått marineras i 1 timme.

tumblr_no9141LWRW1utl707o1_540

tumblr_npble9TRG71utl707o1_540

Recept:

Ingredienser:

  • 1 fläskytterfilé
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk soya
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk honung
  • 2 tsk rosmarin

Tillbehör:

  • 2 dl gröna ärtor
  • 3 morötter
  • 8 potatisar
  • Karl-Johan svampsås (från Blå Band)

Tillagning:

  1. Putsa fläskytterfilén från fett och senor.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden och pressa i vitlöken.
  3. Lägg marinaden i en 5 liters fryspåse och lägg i fläskytterfilén. Knyt påsen och marinera in hela fläskytterfilén i marinaden. Låt marineras i kylskåp i 1 timme innan tillagning.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Heta upp lite smör i en stekpanna och bryn fläskytterfilén tills den får färg. Sätt sedan fläskytterfilén i en ugnssäker form, placera formen i mitten av ugnen  och låt tillagas i ca 30 minuter. När fläskytterfilén är färdig ska den visa 64-65 grader på ugnstermometern.
  6. Skala potatisen och koka i lite salt.
  7. Skala och skiva morötterna, koka morötterna tills de blir mjuka, tillsätt till sist ärtorna och koka i ca 2 minuter.
  8. Tillaga Karl-Johan svampsåsen enligt anvisningarna på paketet.
  9. Servera fläskytterfilén med alla tillbehören.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s