Bulgur med stekt kycklingfilé och tzatziki

Bulgur med stekt kycklingfilé och tzatziki, färgrikt mat och väldigt gott tillsammans med hemmagjord tzatziki. Jag kokade bulgur i tomatpuré för att stärka smaken och färgen och det blev väldigt lyckad. Detta recept är för 4-5 personer och tar ca 30 minuter att tillaga. Läs vidare för hela receptet.

image

 

image

Recept: 

Ingredienser:

Bulgur:

  • 3 dl bulgur
  • 6 dl kallt vatten
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt

 Kyckling och grönsaker:

  • 1 morot
  • 1 grön peperoni eller ½ torkad chili
  • 2 dl gröna ärtor
  • 2 kycklingfiléer, 1 tsk salt, 1 msk curry

Tzatziki:

  • 5 dl turkisk yoghurt
  • 1 gurka
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk mynta
  • ½ citronsaft
  • ½ msk salt

Tillagning:

  1. Tzatziki: Riv en hel gurka med rivjärn , tryck ut så mycket vatten som det går . Blanda i yoghurt, salt, mynta, citronsaft, salt och pressa i vitlöken. Blanda tzatzikin väl och ställ i kylskåpet.
  2. Bulgur: Koka vatten för bulgur, tillsätt salt, tomatpuré och rapsolja. När vattnet börjar koka ska värmen sänkas hastigt, bulgur ska blandas med vattnet och kokas i 12 minuter. När bulgur har kokat färdigt kan du ställa kastrullen åt sidan med locket på.
  3. koka de gröna ärtorna i en kastrull.
  4. Kyckling: Skär kycklingfiléerna i långa bitar, salta och krydda med curry.
  5. Skala och skiva moroten och peperonin.
  6. Stek kycklingfiléerna i lite rapsolja (ca 5 minuter på varje sida).
  7. Stek sedan morötterna och peperonin tillsammans i ca 5 minuter.
  8.  Blanda de stekta morötterna, peperonin och ärtorna med bulgur. Lägg sedan upp i en serveringsfat och garnera med kycklingbitarna. Servera sedan direkt med tzatzikin.

image

image

image

image

image

image

image

img_20151128_222718.jpg

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s