Spenatsallad med kidneybönor och schalottenlök

Spenatsallad med kidneybönor, tomater, rädisor, schalottenlökar och paprika med en hemgjord salladsdressing. Salladen räcker för 4 personer och tar ca 10 minuter att tillaga. Läs vidare för hela receptet.

image

image

Recept:

  • 2 tomater
  • färskt spenat
  • 1 schalottenlök
  •  1 paprika (grön)
  • 8 rädisor
  • 1 burk kidneybönor

Dressing:

  • 2 msk olivolja
  • ½ citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk salladskrydda
  • 1 tsk mynta

Tillagning:

  1. Tvätta spenaten och lägg i en skål, tvätta sedan tomaterna och skär i mindre bitar, lägg sedan i samma skål som spenaten.
  2. Tvätta rädisorna noga och skär varje rädisa i fyra bitar.
  3. Skala schalottenlöken och skiva i tunna skivor.
  4. Tvätta och skär paprikan i långa och tunna skivor.
  5. Häll ur all vatten ur kidneyböna-burken och häll alla bönor över de andra grönsakerna.
  6. Blanda alla ingredienser till salladsdressingen i en skål och häll över salladen. Blanda salladsdressingen och salladen väl så att spenaten också får salladsdressing.

Salladen serverade jag tillsammans med Biryani. Gå in på länken för receptet.

wpid-img_20151124_191123.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s