Hemgjorda pickles ”Torshi”

Inlagda grönsaker i ättiksprit och vatten, det finns många varianter på inlagda grönsaker och min är med färska rödbetor som ger en röd färg och smak åt de andra grönsakerna också. Att göra inlagda grönsaker är väldigt enkelt och smidigt, de förvaras i kylskåp och håller sig i flera månader.

image

image

Recept:

Ingredienser: 

  • 550 g vitkål
  • 2 rödbetor
  • 3 morötter
  • 2 dl finhackad persilja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 burk oliver (gröna)
  • 6 dl ättiksprit
  • 1,5 l vatten
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 chili
  • 4 msk salt

Tillagning:

  1. Skala och skiva rödbetorna.
  2. Skär upp 550 g vitkål i små bitar, tvätta dem och lägg i en stor skål tillsammans med rödbetorna.
  3. Skala och skär morötterna i lite tjockare skivor (de behöver inte vara tunna).
  4. Finhacka persiljan och blanda med grönsaker.
  5. Ta bort skalet från vitlöksklyftorna och blanda med grönsakerna.
  6. Häll ut all vatten ur oliver burken och blanda oliverna med grönsakerna.
  7. Häll salt, svartpeppar och chili över grönsakerna och blanda väl, låt stå i ca 1 h i rumstemperatur.
  8. Ta fram en stor burk och häll i alla grönsaker, häll över ättiksprit och vatten. Sätt locket på burken och stäng väl. Vänd sedan om burken med locket nedåt.
  9. Det tar ca 6 dagar för grönsakerna att bli färdiga, vänd upp och ner på burken 1 gång om dagen så att kryddorna blandas med grönsakerna. När grönsakerna har fått stå en vecka är de färdiga, då ska de antigen hällas upp i mindre burkar eller vara kvar i samma burk och ställas in i kylskåpet. (Jag hällde upp de inlagda grönsakerna i 3 burkar då den stora burken inte fick plats i kylskåpet).

 

image

image

image

image

image

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s