Kycklingben och wok grönsaker i lergryta

Kycklingben och wok grönsaker tillagade i lergryta i 1,30 h på 225 grader. Det är väldigt smidigt att tillaga kyckling i lergryta, risken att kycklingen blir torr och bränns vid är väldigt liten, därför kan man göra annat under tiden kycklingen tillagas. Det är viktigt att komma ihåg att lägga lergrytan i blöt före användning och att inte sätta på ugnen innan man sätter in lergrytan i ugnen. Detta recept är för 3 personer och tar ca 1,40 minuter att tillaga.

image

image

Recept:

3 kycklingben

  • Wok grönsaker 500 g
  • Krossade tomater 500 g
  • 5 potatisar
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ tsk vitlökspeppar

Marinad:

  • 10 g soja
  • 3 msk matlagningsgrädde
  • 1 vitlök
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin

Tillagning:

  1. Lägg lergrytan i vatten i 20 minuter
  2. Skala och skär potatisarna i tunna skivor
  3. Blanda wok grönsakerna, potatisen, de krossade tomaterna, salt och vitlökspeppar i en skål
  4. Blanda alla ingredienser till kycklingmarinaden i en annan skål och lägg i kycklingbenen
  5. När det har gått 20 minuter ska lergrytan tas ur vatten
  6. Lägg wok blandningen i botten av lergrytan, lägg kycklingbenen på wok grönsakerna och lägg på locket
  7. Sätt lergrytan i den nedre delen av  den kalla ugnen, sätt sedan ugnen på 225 grader. Kycklingbenen och woken ska tillagas i 1,30 h.

imageimage

image

image

image

image

image

image

Annonser

3 reaktioner till “Kycklingben och wok grönsaker i lergryta

  1. Jag har precis skaffat mig min första lergryta och är väldigt nöjd med den, maten smakar något helt annat i lergryta. Jag tror att det håller på att bli poppis igen. Allt det gamla kommer tillbaka ☺ Vad jag älskar med lergryta är att maten inte bränns vid ifall man skulle glömma bort tiden. Ska prova att tillaga Pulledpork snart i lergryta. Leta upp lergrytan, hoppas att du har kvar den 😄

    Gillad av 1 person

  2. Vilket bra tips! Tog också fram min gamla lergryta nu. Blev ju supergott!
    Hade bara wok grönsaker, kryddor och kyckling. Busenkelt om man har lite tid på sig.
    Blir garanterat fler gånger. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s