Pastasallad med majs och sweetchilisås

Pastasallad med majs och en hemmagjord sås gjord av turkisk yoghurt och sweetchilisås. Enkel och snabb vegetariskt lunch för 6 personer på 30 minuter. Läs vidare för hela receptet.

image

image

Recept:

För pastan:

  • 2 l kokande vatten
  • 9 dl pasta
  • 1 tsk salt
  • 1 msk rapsolja

För salladen:

  • 1 stor tomat
  • ½ gurka
  • 1 majsburk 285 g
  • ½ isbergssallad
  • 1 tsk salt
  • 1 hel citronsaft
  • 1½ tsk salladskrydda
  • 1 msk olivolja

För såsen:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1½ dl sweetchilisås

Tillagning:

  1. Koka vatten för pastan, tillsätt salt, rapsolja och pastan. Koka i 15 minuter med locken på glänt i 15 minuter. Häll sedan ur all vatten och låt pastan svalna under tiden du gör salladen och såsen. (Rör om pastan då och då för att svalna fortare).
  2. Hacka tomat, gurka och isbergssallad, blanda i en skål tillsammans med all majs.
  3. Häll i salt, citronsaft, salladskrydda och olivolja.
  4. Blanda yoghurt och seetchilisås i en skål
  5. Blanda pastan med salladen och servera med yoghurt och sweetchilisåsen.

image

image

image

image

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s