Kikärtssallad med persilja

Kikärtssallad men färskt finhackad persilja och en syrlig salladsdressing.

wpid-img_20151110_141907.jpg

Recept:

Ingredienser för salladen:

  • 1 burk kikärtor från Zeta
  • 2 dl finhackad persilja
  • ½ gurka
  • 2 små schalottenlökar
  • 1 röd paprika

Dressing:

  •  2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk mynta
  • 1 tsk salladskrydda
  • 1 msk citronsaft

Tillagning:

  1. Tvätta persiljan och finhacka, tvätta även de resterande grönsakerna och hacka i små bitar.
  2. Öppna kikärtsburken och häll ut all vatten, blanda sedan kikärtorna med grönsakerna i en skål.
  3. Blanda alla ingredienser till salladsdressingen i en burk eller skål, häll sedan över salladen och blanda väl.
  4. Låt salladen vila i kylskåp en stund ca 15-20 minuter innan servering.

wpid-img_20151110_141706.jpg

wpid-img_20151110_141739.jpg

wpid-img_20151110_141824.jpg

wpid-img_20151110_141946.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s