Kidneybönsallad

Kidneybönsallad, en sallad gjord av körsbärstomater, schalottenlökar, gurka och kidneybönor tillsammans med en hemmagjord syrligt dressing. Inspirationen kommer från den mexikanska bönsalladen som är väldigt syrlig och god. Denna sallad serverade jag tillsammans med lasagne men passar väldigt bra till grillat kött också. Receptet är för 4 personer och tar 10 minuter att tillaga. Läs vidare för hela receptet och för fler steg för steg bilder.

wpid-img_20151115_144959.jpg

wpid-img_20151115_144801.jpg

Recept:

Ingredienser:

  • 1 ask körsbärstomater
  • ½ gurka
  • 2 små schalottenlökar
  • 1 burk kidneybönor

Dressing: 

  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 msk balsamvinäger (mörkt)
  • 2 msk olivolja
  • 1½ tsk salladskrydda
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar

Tillagning: 

  1. Tvätta och hacka körsbärstomaterna samt gurkan.
  2. skala och skär schalottenlökarna i skivor.
  3. Öppna kidneyböna burken och häll ur all vatten.
  4. Blanda kidneybönorna tillsammans med tomaterna, gurkan och löken.
  5. Blanda alla ingredienser till dressingen i en burk eller glas, häll sedan över salladen och blanda väl.
  6. Låt salladen vila i kylskåp i ca 15-20 minuter innan servering så att grönsakerna drar åt sig dressingen.

image

image

image

image

image

image

wpid-img_20151115_145051.jpg

Annonser

En reaktion till “Kidneybönsallad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s