Lasagne Bolognese med Parmesanost

Lasagne Bolognese- en klassiker man aldrig tröttnar på, så enkelt, krämigt, gott och mättande. Jag serverade lasagnen med Kidneybönsallad, det tog ca 1,45 minuter att tillaga lasagnen tillsammans med alla förberedelser. Receptet är för ca 6 personer, läs gärna vidare för hela receptet samt fler foton.

wpid-img_20151115_143828.jpgwpid-img_20151115_144057.jpg

Recept:

(9 st lasagneplattor)

Ingredienser för köttfärssåsen: 

  • 550 g köttfärs
  • 2 stora gula lökar
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 5 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 2 st köttbuljong
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • ½ chili
  • smör och rapsolja för stekning
  • 2 dl parmesanost för garnering

Ingredienser för ostsåsen: 

  • 2 msk margarin/smör
  • 13 msk vetemjöl
  • 1,5 l mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 dl parmesanost (2 dl för starkare smak)

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skala löken, vitlöken och hacka i mindre bitar
  3. Smält smör och rapsolja i en stekpanna, fräs löken och vitlöken tills de blir mjuka och får färg
  4. Lägg i köttfärsen och stek under omrörning så att den smular sig (stek tills köttfärsen fått en brun färg)
  5. Tillsätt, tomatpuré, krossade tomater och rör om väl
  6. Tillsätt alla kryddor samt köttbuljongen och rör om väl tills köttbuljongen smält i köttfärssåsen, låt puttra på medelvärme i ca 10 minuter.
  7. Ostsåsen: Smält margarin i en kastrull, tillsätt 10 msk mjöl under omrörning så att det inte bildas några klumpar.
  8. Tillsätt lite mjölk i taget under omrörning samt salt, peppar och 1 dl parmesanost. Låt puttra i ca 5 minuter och tillsätt det resterande mjölet lite i taget. (Ju mer mjöl du tar desto krämigare blir ostsåsen). Tycker du att ostsåsen blir för tjock kan du hälla i lite mjölk och röra om)
  9. Ta fram en passande form där 3 lasagneplattor får plats i botten
  10. Täck botten av formen med ca 4 dl av ostsåsen, lägg i 3 lasagneplattor, täck lasagneplattorna med lite köttfärssås.
  11. Lägg på ytterligare 3 lasagneplattor  och köttfärssås, avsluta med de 3 lasagneplattorna som är kvar
  12. Täck hela lasagnen med det ostsås som är kvar och garnera med 2 dl parmesanost
  13. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter, för att vara säker på att lasagnen är färdig kan du prova att sticka in en gaffel, då ska lasagnepaltorna vara mjuka.
  14. Servera lasagnen varmt med sallad kidneybönsallad

wpid-img_20151115_142539.jpgwpid-img_20151115_142718.jpgwpid-img_20151115_142750.jpgwpid-img_20151115_142832.jpgwpid-img_20151115_142934.jpgwpid-img_20151115_143009.jpgwpid-img_20151115_143038.jpgwpid-img_20151115_143128.jpgwpid-img_20151115_143206.jpgwpid-img_20151115_143320.jpgwpid-img_20151115_143346.jpgwpid-img_20151115_143500.jpgwpid-img_20151115_143653.jpgwpid-img_20151115_143956.jpgwpid-img_20151115_144151.jpgwpid-img_20151115_144424.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Lasagne Bolognese med Parmesanost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s