Haricots verts soppa tillsammans med kikärtssallad och basmatiris

Haricots verts soppa tillsammans med kikärtssallad som innehöll finhackad persilja, schalottenlökar och en god dressing. Soppas och salladen serverades tillsammans med kokt basmatiris, alla dessa tre rätterna tog ca 40 minuter att tillaga, dessa recept är för ca 4 personer. Läs vidare för att se hela receptet samt fler bilder.

wpid-img_20151110_141907.jpg

wpid-img_20151110_142904.jpg

wpid-img_20151110_143206.jpg

Recept:

Ingredienser för soppan:

  • 2,4 l kallt vatten
  • 8 potatisar
  • 200 g Haricots verts
  • 1 stor gul lök
  • 1 köttbuljong
  • 1 grönsaksbuljong
  • 4 msk tomatpuré
  • ½ chili
  • 2 tsk salt

Ingredienser för riset: (för 4 pers)

  • 3 dl ris
  • 2 krm salt
  • 1 msk rapsolja
  • 4 dl kallt vatten

Ingredienser för salladen:

  • 1 burk kikärtor från Zeta
  • 2 dl finhackad persilja
  • ½ gurka
  • 2 små schalottenlökar
  • 1 röd paprika
  • Dressing: 2 msk olivolja, 1 tsk salt, 1 tsk mynta, 1 tsk salladskrydda, 1 msk citronsaft.

Tillagning:

  1. Soppan: Börja med att skala potatisarna, skölj dem och skär i tärningar.
  2. Tina upp Haricots Verts i ljummet vatten (ca 2 minuter). Skär i munsbitar, skär även upp löken.
  3. Häll upp vatten i en kastrull och sätt på en platta med högt värme, häll i grönsakerna och låt koka i ca 10 minuter med locket på.
  4. Häll i tomatpurén, buljongerna samt alla kryddor och blanda väl, sänk sedan värmen till medelvärme och låt koka med locket på glänt i 30 minuter.
  5. Riset: Tvätta riset noga, tillsätt kallt vatten, rapsolja och salt. Koka i ca 10 minuter på högt värme med locket på tills nästan all vatten kokat bort, sänk sedan värmen till medelvärme och låt koka ytterligare 10-15 minuter.
  6. Salladen: Tvätta persiljan och finhacka, tvätta de resterande grönsakerna och hacka i små bitar.
  7. Öppna kikärtsburken och häll ut all vatten, blanda sedan kikärtorna med grönsakerna i en skål.
  8. Blanda alla ingredienser till salladsdressingen i en burk eller skål, häll sedan över salladen och blanda väl.

Servera maten varmt med salladen, Bon Aptit

wpid-img_20151110_141413.jpgwpid-img_20151110_141509.jpgwpid-img_20151110_141611.jpgwpid-img_20151110_141706.jpgwpid-img_20151110_141739.jpgwpid-img_20151110_141824.jpg

wpid-img_20151110_142157.jpgwpid-img_20151110_142045.jpg

wpid-img_20151110_142639.jpgwpid-img_20151110_143115.jpg

wpid-img_20151110_143020.jpgwpid-img_20151110_141946.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s