Brownie kaka med chokladglasyr och kiwi

Brownie kaka med chokladglasyr och kiwi på toppen, en helt underbar kaka som var saftig och krämig. Jag använde mörkt choklad som var 70% kakao från Marabou Premium, jag tyckte att det blev lagom med 70% men gillar du inte mörkt choklad så kan du använda 55% mörkt choklad istället. Att baka denna kaka går ganska snabbt men den behöver tid att kallna i ca 2 timmar för best konsistens. Denna Brownie kaka blir väldigt gott med vispad grädde och kaffe. Denna recept är för ca 10 personer. Läs vidare för att se hela receptet samt bilder.

wpid-img_20151108_220730.jpg

wpid-img_20151108_220939.jpg

wpid-img_20151108_221220.jpg

Recept: 

Ingredienser för Brownie kakan:

  • 175 g milda eller osaltad smör
  • 200 g mörkt choklad (70%) bruten i bitar
  • 50 g hackade mandlar
  • 3 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 st ägg (Äggula+äggvita)
  • 2 tsk vaniljsocker

Ingredienser för glasyr:

  • 50 g milda eller smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk kakao
  • 4 tsk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1½ msk sirap

Tillagning: 

  1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj in en form bakform med lösbara kanter, täck botten med bakplåtspapper.
  2. Hacka mandlarna och chokladen i mindre bitar.
  3. Smält smör på medelvärme, tillsätt socker och all choklad under omrörning tills chokladen smält helt, låt sedan chokladblandningen svalna helt.
  4. Vispa i äggulorna, mjölet, vaniljsockret och de hackade mandlarna
  5. vispa äggvitorna för sig, vispa sedan in dem i chokladen smeten
  6. Häll alla chokladsmet i formen, grädda i mitten av ugnen i 30 minuter (Inte mer om du vill ha Brownien krämig)
  7. När Brownien fått grädda färdigt ska den tas ut och kanterna ska bort. Låt Brownie kakan svalna i ca 1 timme, under tiden kan du börja med chokladglasyren så att den också får svalna till Brownie kakan.
  8. Glasyr: Smält smöret i en kastrull på medelvärme, vispa i grädden, sockret, chokladen, sirapen och vaniljsockret. Vispa väl så att du inte får några klumpar i glasyren. Tillsätt mjölet under omrörning, var försiktig så att det inte bildas några mjölklumpar i glasyren. Låt glasyren svalna tills Brownie kakan fått svalna i ca 1 timme.
  9. Täck hela Brownie kakan med glasyren och sätt i kylskåpet under 1 timme, garnera Brownie kakan med Kiwi och lite vaniljsocker.

wpid-img_20151108_215646.jpgwpid-img_20151108_215726.jpgwpid-img_20151108_215805.jpgwpid-img_20151108_215828.jpgwpid-img_20151108_215909.jpgwpid-img_20151108_220232.jpgwpid-img_20151108_220424.jpgwpid-img_20151108_220451.jpgwpid-img_20151108_220544.jpgwpid-img_20151108_221114.jpgwpid-img_20151108_221333.jpgwpid-img_20151108_221220.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s