Havregrynsgröt med persika, plommon och vindruvor

Havregrynsgröt är väldigt gott och mättande att äta till frukost men det behövs det lilla extra för att havregrynsgröt ska gå att äta, jag provade med persika, plommon och vindruvor som gav den sötma som jag saknade i gröten. Jag blev väldigt nöjd med smaken och äter gärna gröt tillsammans med frukt. Min favorit havregryn är från Gyllenhammar som passar väldigt bra till chokladbollar också, på denna länk kan man handla online eller läsa mer om själva märket: https://www.handla24.se/hovslatt/c-312-gryn-mjl.aspx?c=0

Läs vidare för att se hela receptet.

11356942_416493515219595_1985862350_n

Recept: (för 1 pers)

  • 1 dl havregryn
  • 2,5 dl vatten (kallt)
  • 0,5 krm salt
  • 1 persika
  • 1-2 plommon
  • vindruvor
  1. Tillsätt vatten, salt och havregryn i en kastrull
  2. Koka havre och rör om tills det tjocknar (på medel värme)
  3. Låt gröten sjuda i 2-5 minuter, rör om då och då.
  4. När gröten är färdig lägg i en klick smör och rör om
  5. Skala en persika och skär i skivor, tvätta vindruvorna och skär i mitten av varje vindruva.
  6. Tvätta 1-2 plommon och skär runt om så att du får fruktköttet
  7. Häll frukterna över gröten tillsammans med mjölk

pizap.com14469325752861

Gyllenhammars Havregryn 1000g

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s