Potatisgratäng med vitlök

Hemmagjord potatisgratäng är det godaste som finns, jag brukar blanda matlagningsgrädde och vispgrädde i min potatisgratäng tillsammans med svartpeppar, salt och vitlök. Potatisgratängen blir väldigt krämig och potatisen drar åt sig all smaker. Denna recept är för ca 6 personer och tar ca 1.20 minuter att tillaga. Läs vidare för hela receptet.

wpid-img_20151106_085259.jpg

wpid-img_20151106_084721.jpg

Recept: 

Ingredienser:

  • 7 medelstora potatisar (fast potatis)
  • 2 st gula lökar
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1-2 dl riven ost för garnering

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skala och skär potatisen i skivor (inte för tjocka)
  3. Skala löken, skär i mindre bitar och blanda med potatisskivorna
  4. Blanda vispgrädde, matlagningsgrädde och mjölk i en skål
  5. pressa i vitlöken och tillsätt salt samt svartpeppar, blanda väl och häll över potatisen i en ugnsform
  6. Garnera med den rivna osten, sätt sedan formen en bit ner av ugnen och låt grädda i ca 1 timme. (för att vara säker på att potatisgratängen är färdig kan du sticka potatisen med en gaffel eller en sticka)
  7. Låt potatisgratängen vila i ca 5 minuter innan servering

wpid-img_20151106_084828.jpgwpid-img_20151106_084922.jpgwpid-img_20151106_085025.jpgwpid-img_20151106_085155.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s