Sweetchili marinerad helkyckling

Dagens lunch blev helkyckling marinerad i sweetchili, soja och persilja. Jag hade även till potatis, aubergine och zucchini. Kycklingen serverades med svampsås från knorr, det hela passade väldigt bra ihop. Läs vidare för hela receptet och för fler bilder.

wpid-img_20151105_141647.jpgwpid-img_20151105_141743.jpg

Recept:

  • En helkyckling
  • 1 aubergine
  • 2 potatisar
  • 1 zucchini

Marinad:

  • 2 dl sweetchili
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk persilja (torkad eller färskt)
  • 10 g Soja

Tillagning:

  1. Tvätta kycklingen invändigt och torka torrt med hushållspapper.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden väl, smöra in hela kycklingen med marinaden (även inuti kycklingen).
  3. Skala potatisen och skär i tunna skivor, skär även upp aubergine och zucchinin.
  4. Lägg upp grönsakerna i en ugnsform, salta och peppra lite på grönsakerna.
  5. Sätt sedan kycklingen i mitten av ugnsformen.
  6. Tillaga kycklingen på 200 grader i ca 70 minuter en bit ner i ugnen.
  7. Servera kycklingen med svampsås från Knorr.

image

wpid-img_20151105_141411.jpgwpid-img_20151105_141523.jpgwpid-img_20151105_141647.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s