Feta ost och persilja omelett

Omelett gjord av feta ost, persilja, ägg och svartpeppar som tar ca 10 minuter att tillaga. Det är viktigt att komma ihåg att inte salta omeletten för själva feta osten bidrar med så mycket salt i sig. Jag serverade omeletten tillsammans med gurka och tomat, denna recept är för två personer, Läs vidare för hela receptet.

wpid-img_20151103_093105.jpg

Recept:

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 1 dl fetaost
  • 1 msk mjölk
  • 2 msk hackad persilja
  • ½ tsk svartpeppar
  • smör att steka i

Tillagning: 

  1. Hacka persilja, smula fetaosten och med mjölken i en skål.
  2. Blanda äggen och svartpeppar i en annan skål.
  3. Värm upp smör i en stekpanna på medelvärme, när smöret är varmt häll i fetaost blandningen.
  4. Låt sjuda i ca 3 minuter på medelvärme, häll sedan över all ägg över hela feta osten. Låt sjuda ytterligare 3-4 minuter.
  5. När du ser att osten och äggen börjat dra ihop sig ska du vända på omelett (gör ett snitt i mitten av omeletten med hjälp av en stekspade och vänd var sida för sig). Låt varje sida sjuda i ca 1-2 minuter.
  6. Servera omeletten tillsammans med tomat och gurka.

wpid-img_20151103_092526.jpgwpid-img_20151103_092618.jpgwpid-img_20151103_092656.jpgwpid-img_20151103_092750.jpgwpid-img_20151103_092838.jpgwpid-img_20151103_092938.jpgwpid-img_20151103_093215.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s