Chokladmuffins

Idag har jag bakat chokladmuffins som inte tog mer än 20 minuter att baka, jag hade även på lite mjölkchoklad bitar som smälte på själva muffinsen i ugnen. Det gäller att ha det ”lilla extra” på muffinsen annars kan de se tråkiga ut 🙂 Man kan ha vitchoklad också som blir väldigt gott till chokladmuffinsen. Av denna recept får du 12 stycken chokladmuffins. Läs vidare för hela receptet och för fler bilder.

wpid-img_20151101_155424.jpgwpid-img_20151101_155646.jpg

Recept: (12 st)

Ingredienser:

  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 150 g smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl farinsocker
  • 3 msk O,boy chokladpulver
  • 3 msk kakao
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 225 grader och ta fram en muffinsform där 12 st bullformar får plats
  2. Vispa ägg, socker och farinsocker
  3. Smält smöret och blanda med mjölken, vispa sedan tillsammans med ägg smeten
  4. Blanda alla torra ingredienser och blanda med äggsmeten
  5. Hacka mjölkchoklad i mindre bitar
  6. Fyll varje muffinsform halvt med en matsked och garnera med choklad på toppen
  7. sätt i mitten av ugnen i 10 minuter
  8. Låt svalna och servera med kaffe, mjölk eller te

wpid-img_20151101_222650.jpg

wpid-img_20151101_222734.jpg

wpid-img_20151101_222752.jpg

wpid-img_20151101_222905.jpg

wpid-img_20151101_223013.jpg

wpid-img_20151101_223150.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s