Black eye-bönsoppa

Black eye-bönsoppa tillsammans med tomatpuré och gul lök. Denna soppa serverar jag ganska ofta tillsammans med ris, detta recept är för 4 personer och tar 1,20 h att tillaga. Läs vidare för hela receptet och för fler bilder.

wpid-img_20151031_184014.jpgwpid-img_20151031_185149.jpg

Recept: (för 4 pers)

  • 2 dl black eye-bönor
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 l kallt vatten för första kokningen
  • 6 dl het vatten för nästa kokning
  • 1 tsk salt
  • ½ chili
  1. Börja med att tvätta bönorna i kallt vatten, sätt på en platta på högt värme
  2. Mät upp vatten i en kastrull, tillsätt bönorna, saltet och sätt kastrullen på plattan. Låt bönorna koka först på högt värme, när det börjar koka ska du sänka värmen till medelvärme och koka i timme med locket halvt på glänt.
  3. När bönorna fått koka i 1 timme har de nästan sugit åt sig all vatten, därför ska du nu tillsätta 6 dl het vatten.
  4. Tillsätt sedan tomatpurén, chilin, pressa i en vitlök och tillsätta en gul lök hackad i mindre bitar.
  5. Låt koka i ytterligare 20 minuter
  6. Servera soppan tillsammans med bröd eller med kokt ris.

wpid-img_20151031_182156.jpgwpid-img_20151031_185149.jpg

Annonser

One thought on “Black eye-bönsoppa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s