Kyckling och paprika vårrullar med färska grönsaker och ost

Kvällens måltid blev kyckling och paprika vårrullar tillsammans med färska goda grönsaker och Bosnisk ost som jag köpte från Netto. Vårrullarna blev väldigt goda och lite krispiga, vad som är väldigt viktigt att tänka på när man friterar vårrullar är att skydda sina kläder från oljefläckar. Det som är smidigt med vårrullar är att de går att frysa in, vid tillagning behöver de tinas upp i ca 15 minuter och sedan kan man fritera dem som vanligt. Därför kan det vara bra att passa på att göra flera olika fyllningar som man sedan kan frysa in. Läs gärna vidare för hela receptet och fler bilder steg för steg. Lycka till

wpid-img_20151027_170245.jpgwpid-img_20151027_170424.jpgwpid-img_20151027_165545.jpg

Recept:

Ingredienser:

  • 2 kycklingfiléer                                               wpid-img_20151027_164901.jpg
  • 1 paprika (röd)
  • 2 msk persilja (torkad eller färskt)
  • 1½ tsk salt
  • 1 msk curry
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lök
  • 1 chili
  • 1 ägg
  • olivolja till stekning
  • 2 dl solros eller rapsolja för fritering

Förberedelser:

  1. Börja med att tina upp roll pastry i 45 minuter.
  2. Under tiden kan du skära kycklingfiléerna i mindre bitar, gärna väldigt små bitar så att de inte tar för mycket plats i vårrullarna. Skär även paprikan och lök i små bitar.
  3. Stek kyckling, paprika och lök i olivolja, pressa i en vitlök och tillsätt persilja samt de andra kryddorna och rör om. Låt stekas i ca 10-15 minuter tills kycklingen är färdigt stekt. När kycklingen är färsigt stekt behöver den kallna för roll pastryn.
  4. Kläck ett ägg i en liten skål och ta fram en pensel

Tillagning:

  1. Börja med att ta fram en kökshandduk och blöt ner ena sidan, täck över roll pastryn så inte de blir torra och hårda. Ta fram en skärbräda som du kan rulla vårrullarna på.

wpid-img_20151024_152256.jpg wpid-img_20151024_153040.jpg

2. Gör som på bilderna, lägg upp en matsked kyckling på roll pastryn och börja rulla så som jag visar på bilderna:

wpid-img_20151027_164935.jpg

Steg 2

wpid-img_20151027_165025.jpgwpid-img_20151027_165108.jpg

wpid-img_20151027_165131.jpgwpid-img_20151027_165206.jpgwpid-img_20151027_165248.jpgwpid-img_20151027_165448.jpgwpid-img_20151027_165354.jpg

Fritering: Nu när du har rullat färdigt är det dags att fritera vårrullarna, heta upp 2 dl solrosolja eller rapsolja i en stekpanna, när du ser att oljan är varm kan du sänka till medelvärme, vänta 2 minuter o börja fritera vårrullarna tills de får en brun färg. Servera med färska grönsaker och ost.

wpid-img_20151027_170521.jpgwpid-img_20151027_171046.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s