Äppel och soja marinerade kycklingklubbor med stekta rotfrukter och tzatziki

Himmelsk goda kycklingklubbor i äppel- och soja marinad tillsammans med massa andra goda kryddor som persilja och sweetchili mm. Kycklingklubborna blev väldigt smakrika och saftiga, jag lät kycklingklubborna ligga i marinad i 5 timmar i kylskåpet. Jag stekte några rotfrukter som jag hade hemma och gjorde lite tzatziki som också serverades till. Det hela passade väldigt bra ihop. Att tillaga denna maträtt tog mig ca 45 minuter, under tiden kycklingklubborna var i ugnen passade jag på att göra tzatziki och steka rotfrukterna.  Läs vidare för hela receptet.

wpid-img_20151026_153052.jpg

wpid-img_20151026_153516.jpg

Recept: 

Marinad: 

  • 1 dl sweetchili                                            wpid-img_20151026_152332.jpg
  • 10 g soja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 riven äpple
  • 1 dl kallt vatten
  • 1 msk oliv olja
  • 1 msk persilja (färskt eller torkad)
  • ½ chili

Rotfrukter/grönsaker: 

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 3 potatisar
  • 1 morot
  • champinjoner (10 st)

Tillagning:

  1. Börja med att skala och riva ett äpple, blanda ihop äpplet med resten  av ingredienserna och häll i en fryspåse (5 liter).
  2. Sätt i alla kycklingklubborna i påsen, tryck ut all luft ur påsen och knyt väl upptill. Blanda kycklingklubborna med marinaden väl och låt vila i kylskåp i 5 timmar.
  3. När kycklingklubborna fått marinera i 5 timmar ska ugnen sättas på 200 grader,  Kycklingklubborna ska vara inne i 40 minuter i mitten av ugnen.

Under tiden kan du göra tzatziki, jag brukar göra två varianter av tzatziki, snabb tzatziki och tzatziki som fått lite längre tid på sig att dra till sig smakerna. Denna gång valde jag att köra den snabba varianten, recept på tzatziki som fått lite mer ”omsorg” finns på denna länk: https://ettkryddigtkok.wordpress.com/2015/10/19/tzatziki/.

Snabb tzatziki:

Riv en gurka, pressa ur all vatten och sätt i en skål. Pressa i 2 vitlöksklyftor, blanda i 1½ tsk salt, 1 msk citronsaft, 1 msk olivolja, tsk svartpeppar och 4 dl turkisk yoghurt. Blanda alla ingredienser väl och smaka av med salt och citronsaft.

Tillagning av rotfrukter:

  1. Skala potatisarna och skär i tärningar, skala och skiva moroten
  2. värm 1½ dl rapsolja i en stekpanna och stek potatisarna tillsammans med morötterna i 10 minuter. Rör om då och då
  3. Under tiden kan du skära resterande grönsaker, när potatisarna och morötterna fått steka i 10 minuter kan du blanda i resten av grönsakerna. Krydda med 1½ tsk salt och stek grönsakerna tills de mjuknat. Detta tar ca 15 minuter.

När kycklingklubborna är färdiga servera med de varma stekta grönsakerna och tzatzikin.

wpid-img_20151026_152422.jpg

wpid-img_20151026_152553.jpg

wpid-img_20151026_152659.jpg

wpid-img_20151026_152843.jpg

wpid-img_20151026_153335.jpg

wpid-img_20151026_153229.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s