Ost och spenat rullar

Ost och spenat rullar som man friterar solrosolja och serveras med färska goda grönsaker. Dessa spenat och ost rullar kan man servera med annan man också t.ex. buffé med massa annat plockmat. Att göra dessa ost och spenat rullar är inte alls så komplicerat som det kan se ut, för att göra det hela enklare har jag fotat steg för steg. Jag köpte Roll Pastry från en orientalisk butik, denna förpackning innehöll 50 st bitar. På backsidan av förpackningen kan man se hur de ska tinas upp, vill man inte använda alla 50 bitar kan man frysa in dem igen men då får man vara snabb. Vad som är smidigt med dessa spenat och ost rullar är att det går att frysa in dem. När man vill tillaga igen från fryst ska de först få tinas upp i ca 10 minuter i rumstemperatur, sen kan man fritera som vanligt och de smakar lika bra då. Av denna recept får du 22 st ost och spenat rullar. Innan du börjar tillaga, gå genom hela receptet ordentligt för att inte göra några miss. Lycka till

image

image

Recept:

  • Bosniskt ost (köpt från Netto)
  • 300 g spenat (färskt eller fryst) båda går bra
  • Roll pastry
  • 1 ägg

Tillagning:

1. Börja med att tina upp Roll pastry i rumstemperatur i 45 minuter   wpid-dsc_2883.jpgwpid-img_20151024_152401.jpg

2. Under tiden ska du fräsa spenat i en stekpanna tills det blir mjukt (viktigt att du INTE saltar eller kryddar spenaten alls), risken är att rullarna blir väldigt saltiga! När spenaten är färdigt stekt ska du låta det vila i ca 15 min så att det kallnar wpid-img_20151024_152757.jpg

3. Ta ut 6 ost bitar ur burken och sätt i en djup skål

På bilden har jag 4 bitar men det ska vara 6 st
På bilden har jag 4 bitar men det ska vara 6 st

4. knåda alla ostbitarna tills de blir väldigt små bitar och blanda in spenaten tills det ser ut som på bilden

wpid-img_20151024_153004.jpg

5. Kläck ett ägg i en skål och ta fram en pensel

wpid-img_20151024_153040.jpg

6. Ta fram en skärbräda, en tesked och en våt kökshandduk som du ska täcka över Roll Pastryn med så att de håller sig mjuka.

wpid-dsc_2910.jpg

7. Nu ska du börja rulla, gör som på bilderna, jag har fotat steg för steg

Steg 1
Steg 1
wpid-dsc_2913.jpg
Steg 2
wpid-dsc_2914.jpg
Steg 3 (vik in sidan)
Steg 4 (vik in den andra sidan också)
Steg 4 (vik in den andra sidan också)
Steg 5 (rulla fram)
Steg 5 (rulla fram)
Steg 6 (stanna där)
Steg 6 (stanna där)
Steg 7 (pensla)
Steg 7 (pensla)
Nu är första rullen klar, fortsätt rulla tills ost och spenat blaningen tar slut
Nu är första rullen klar, fortsätt rulla tills ost och spenat blandningen tar slut

Fritering:

  • 3 dl solrosolja
  • Stekpanna
  1. värm solrosolja på medelvärme (Ta gärna på dig förklädde så du undviker oljefläckar)
  2. När du ser och hör att oljan är het ska du börja fritera rullarna
  3. När de fått en fin brun färg är de färsigt stekta
  4. Servera varma med grönsaker eller tillsammans med annan buffé
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s