Kyckling är godast när den fått ligga i marinad i några timmar så att kycklingen drar åt sig alla de goda smakerna, därför brukar jag låta kycklingen vila i marinad i kylskåpet i några timmar innan tillagning. Denna gång blev det sweetchili och tomatpuré tillsammans med några andra kryddor som marinad. Resultatet blev jättebra.
Recept:
Marinad för 1000 g kycklingben
- 1 dl tomatpuré
- 1 dl sweetchili
- 1 tsk salt
- 1 tsk rosmarin
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda alla ingredienser i en skål
- häll sedan marinaden i en påse (5 l)
- Sätt i alla kycklingben och knyt påsen upptill (dra ut all luft ur påsen)
- blanda kycklingbenen väl med marinaden och låt vila i kylskåp i några timmar, 3-5 timmar. Har du bråttom kan du tillaga kycklingbenen direkt.
- Sätt kycklingbenen i mitten av ugnen i 40 minuter.