Marinerade kycklingben i Sweetchili

Kyckling är godast när den fått ligga i marinad i några timmar så att kycklingen drar åt sig alla de goda smakerna, därför brukar jag låta kycklingen vila i marinad i kylskåpet i några timmar innan tillagning. Denna gång blev det sweetchili och tomatpuré tillsammans med några andra kryddor som marinad. Resultatet blev jättebra. image

image

Recept:

Marinad för 1000 g kycklingben

  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl sweetchili
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rosmarin
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda alla ingredienser i en skål
  3. häll sedan marinaden i en påse (5 l)
  4. Sätt i alla kycklingben och knyt påsen upptill (dra ut all luft ur påsen)
  5. blanda kycklingbenen väl med marinaden och låt vila i kylskåp i några timmar, 3-5 timmar. Har du bråttom kan du tillaga kycklingbenen direkt.
  6. Sätt kycklingbenen i mitten av ugnen i 40 minuter.

image

image

image

wpid-img_20151020_172356.jpg

wpid-img_20151020_172527.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s