Marinerade rotfrukter i ugn

Marinerade rotfrukter i vitlök, salt, svartpeppar och olivolja som är gott att serveras till kött och kyckling. Detta är en rätt som jag ofta brukar laga eftersom det är så enkelt och så gott. Vad jag älskar mest är alla de fina färgerna, vi äter ju med ögat också 🙂 Grönsakerna tillsammans skapar unika smaker därför behöver man inte krydda så mycket, ta gärna en titt på receptet.

11377887_414157532112760_1377584341_n

Recept: (för 4 pers)

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 5 potatisar
  • champinjoner
  • 2 morötter
  • 2 tomater

Marinad:

  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  1. Börja med att sätta ugnen på 200 °C
  2. Pressa vitlöksklyftorna i en skål tillsammans med salt, svartpeppar och olivolja och blanda väl
  3. Skölj och skär alla grönsaker i mindre bitar
  4. Blanda grönsakerna i en skål tillsammans med marinaden. Låt stå i ca 15 minuter innan du häller över grönsakerna i ugnsformen.
  5. Sätt ugnsformen i mitten av ugnen och låt stå i ca 30-40 min.
  6. Servera till kyckling eller kött. 11355966_954121227983409_872387158_n
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s