Tabouleh (bulgur och persilja sallad)

Tabouleh är en sallad som kommer från Mellanöstern, exakt vilket land vet jag inte riktigt men nästan alla tillagar denna goda och smaskiga salladen. Salladen innehåller till största del persilja men även burghul och sumak som är en väldigt god krydda. Man behöver inte ha sumak om man inte vill, men jag har det eftersom jag gillar när tabouleh smakar lite mer syrligt. Sumak kan man hitta på Willys och på orientaliska butiker. Tabouleh kan serveras till alla maträtter precis som vilken sallad som helst.

11325131_864842303588945_577438742_n

Recept:

  • 2 dl kokad bulgur
  • 1 stor tomat
  • 1 gurka
  • 3 dl finhackad persilja
  • 1 schalottenlök
  • 1 paprika (grön)
  • 1 citron

Kryddor:

  • 1 msk mynta
  • 1 msk basilika
  • 2 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk sumak
  • ½ chili (om man vill)

Tillagning:

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna helt
  2. Skär grönsakerna i små bitar (som du ser på bilderna)
  3. Blanda bulgur och sallad tillsammans i en skål
  4. Krydda sallad med alla kryddor och smaka av. Ta mer citron och salt i eftersmak).

11327062_1591716367755404_1588276387_n

tumblr_np63jq47Mg1utl707o2_1280

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s