Ugnsbakad lax med spenat och broccoli

Ugnsbakad lax med spenat och broccoli som serverades tillsammans med kokt potatis och en enkel mozzarella sallad av tomater och gurka. Garnerad med lite salt och olivolja https://ettkryddigtkok.wordpress.com/2015/10/15/mozarella-salad/. Såsen som vi serverade till var hollandaisesås från Knorr. 👌

11856653_1614718122130600_1496562338_n 11849161_622064957935603_2034918022_n

Recept:

  • 4 lax bitar
  • 3 dl spenat
  • Broccoli
  • Citronpeppar
  • Svartpeppar
  • salt
  • olivolja
  • Citronskivor att ha på laxen (om man vill)
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Koka potatisar
  3. Krydda laxen med olivolja och alla kryddor
  4. Sätt spenat och broccoli i en form, sedan lax på toppen av broccoli och spenat. Garnera laxen med citronskivor (om du vill)
  5. Sätt formen i mitten av ugnen och låt tillagas i 30 minuter (inte mer än 30 minuter om du vill att laxen vara saftig).
  6. Servera laxen med kokt potatis,  mozzarella sallad som du hittar recept på: https://ettkryddigtkok.wordpress.com/2015/10/15/mozarella-salad/ och hollandaise sås från Knorr.

tumblr_nthg3tJ9sC1utl707o1_54011925630_106848639669525_1950242662_n

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s