Kyckling och champinjon paj

En kyckling och champinjon paj som jag brukar göra då jag kommer hem från jobbet och är lite för trött för att anstränga mig för mycket :). Den är väldigt god tillsammans med lingonsylt och sallad. 11189794_1617332505178490_1676992978_n

Recept:

För pajdeg:

  • 3 dl mjöl                                                   11193150_367418856785904_905015188_n
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt

För kyckling:

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lök
  • 150 g champinjoner
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipeppar

Crème Fraiche och ost blandning: 

  • 3 dl crème fraiche
  • 3 dl riven ost
  • 2 ägg
  1.  Sätt ugnen på 200 °C .
  2.  Blanda mjöl och smör till en grynig massa i en skål. Tillsätt vatten och arbeta med händerna till en degen. Tryck ut pajdegen i en pajform och låt stå kallt i kylskåp i ca 15-20 minuter.
  3. Skär kycklingen i mindre bitar. Hacka löken och skiva champinjonerna. Stek kycklingen, lök, vitlök och svamp i en stekpanna. Tillsätt saltet, chilipeppar och blanda väl. Låt det vila i 5 minuter.
  4. Ta ut pajformen från kylskåpet och förgrädda den i mitten av ugnen i 10 minuter
  5.  Blanda Crème Fraiche med ägg och 1 dl riven ost i en skål.
  6. Häll kycklingröran i pajform och häll över Crème Fraiche och ägg blandningen. Garnera med osten som är kvar.
  7. Sätt pajformen i mitten av ugnen och låt tillagas i 15 minuter då du ser att osten smällt och fått färg.
  8. Servera pajen med lingonsylt och sallad. https://ettkryddigtkok.wordpress.com/2015/10/14/salad/
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s