Färska majskolvar

Att koka färska majskolvar är jättegott, enkelt och det går snabbt också. Denna gång serverade jag inte majskolvarna tillsammans med annan mat som jag vanligtvis brukar göra, jag och min mat åt dem som de var tillsammans med smör och salt 🙂 Vad som är viktigt att komma ihåg gällande kokningen är att inte koka dem längre än vad man ska, majskolvarna kan då bli för hårda att ätas.

image

Recept:

  • 5 majskolvar
  • 2 tsk salt
  • 2 l vatten
  • smör och salt att serveras till
  1. Koka vatten och salt i en gryta som majskolvarna kan få plats i.
  2. Ta bort bladen och trådarna från majskolvarna och sätt in dem i det kokande vattnet, ha locket på glänt och låt i i 10 minuter. (Viktigt att du inte kokar mer än 10 minuter) Om du är osäker på att de är färdigt kokta kan du provsticka en majskorn, annars brukar majskolvarna också ändra färg till en gulare nyans.
  3. När majsen är färdigt kokta ska de tas ut serveras tillsammans med salt och smör 👌.

image

image

image

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s