Kladdig kladdkaka med vaniljglass

Kladdig kladdkaka gjord på 20 minuter, den är söt och perfekt att äta med vaniljglass eller vispad grädde och en kopp kaffe till är aldrig fel :). Man kan äta kladdkakan direkt efter att den fått vila i ca 1 timme eller så kan man låta den vila i kylskåp i några timmar då kladdkakan fortfarande är kladdig men samtidigt får en tjockare och fastare konsistens. Jag föredrar att kladdkakan får vila i ca 5 timmar innan servering. Läs vidare för hela receptet.
tumblr_nw28qpRqJA1utl707o2_1280

tumblr_nw28qpRqJA1utl707o3_1280

Ingredients for the cake.
Ingredienser för kladdkakan

Recept: 

  • 3 ägg
  • 200 g smält smör eller milda
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Ströbröd
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. smält smöret
  3. Vispa det smälta smöret med kakao, socker, vaniljsocker och bakpulver
  4. Vispa i äggen och mjölet
  5. Smörj en form och strö över med ströbröd, häll i kladdkakesmeten
  6. Grädda kladdkakan botten av ugnen i ca 10-15 minuter (beroende på hur kladdigt du vill ha kladdkakan). Jag brukar låta kladdkakan vara inne i 10 minuter
  7. När kladdkakan är klar ska den svalna i ca en timme, för att få ett fastare kaka, låt kakan vila i kylen under 4-5 timmar. Vill du att det ska gå snabbare kan du täcka över kladdkakan med plastfolie och sätta in den i frysen i 1 timme. Servera med glass eller vispad grädde och någonting varmt att dricka till.

tumblr_nw28qpRqJA1utl707o7_1280tumblr_nw28qpRqJA1utl707o6_1280tumblr_nw28qpRqJA1utl707o5_1280tumblr_nw28qpRqJA1utl707o4_1280tumblr_nw28qpRqJA1utl707o1_1280

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s