Kyckling och baconpizza med oliver

Kyckling och baconpizza med gröna oliver på topp, receptet är för 6 personer och tar timme att tillaga.

DSC_2162

Recept:

Ingredienser för pizzadegen:

  • 50 g jäst
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl

Ingredienser för tomatsås:

  • 3 tomater
  • msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk oregano
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta

Pålägg till pizzan:

  • 2 kycklingfiléer (tillagade och hackade i mindre bitar)
  • Bacon
  • Gröna oliver
  • 3 dl ost för garnering

Tillagning:

  1. Smula jästen i en bunke, häll i vatten och rör om tills jästen smälter.
  2. Tillsätt olivolja, salt och mjölet. Knåda degen tills den är slät och fin. Låt degen jäsa under en kökshandduk och en tjockare filt i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Hacka löken och tomaterna i små bitar och stek i en kastrull. Lägg till alla kryddor och pressa i vitlöksklyftan. Låt stekas tills tomaterna är ”sönder kokta” och mjuka. Ta sedan bort kastrullen från värmen och låt tomatsåsen svalna.
  5. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt, kavla ut pizzadegen så att den får plats på ugnsplåten.
  6. Häll över all tomatsås över degen och bred ut den över hela pizzadegen.
  7. Häll över all ost, kyckling, oliver och bacon.
  8. Sätt in plåten i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  9. Servera pizzan med bearnaisesås.

11374288_1002443523120453_1160

DSC_2204  DSC_2208

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s