Morotskaka med kanel och kardemumma

Morotskaka med kanel, kardemumma och bikarbonat garnerad med physalis frukter och mörk choklad. Denna morotskaka är väldigt god och saftig, på morotskakan har jag gjort en glasyr av Philadelphia ost. Jag rekommenderar att man gör dubbelt så mycket glasyr än vad jag angett på själva receptet (om man vill ha tjockare glasyr på morotskakan). Läs vidare för att se hela receptet.

11849316_478600628986668_44961165_n 

Recept:

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 200 g smält smör
  • 6 dl fint rivna morötter
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma

Glasyr:

  • 200 g Philadelphia ost
  • 200 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  1. Sätt ugnen på 180 ° C.
  2. Vispa ägg och socker, smält smöret och blanda med äggen.
  3. Lägg i alla de torra ingredienserna och vispa väl. Rör i de rivna morötter i smeten och vispa ytterligare en gång.
  4. Lägga över en bakplåtspapper på en bakplåt med höga kanter. Häll smeten i bakplåten och placera den i mitten av ugnen. Låt grädda i 25-30 minuter
  5. Glasyr: Blanda alla ingredienser tillsammans med en elvisp.
  6. Låt kakan svalna när det är färdigt bakad. Häll över glasyr och garnera med physalis och mörkt choklad.

wpid-screenshot_2015-10-05-22-40-55-1-1.png

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s