Bacon och spenatpaj

Bacon och spenatpaj tillsammans med färska tomater, denna paj är väldigt enkel och god. Det går snabbt att tillaga den, denna paj räcker för ca 6 personer. Servera gärna med lingonsylt som passar väldigt bra till bacon. Läs vidare för hela receptet.
tumblr_nv654isUe31utl707o1_540

Recept:

  • 250 g bacon
  • 450 g bladspenat (färskt eller frusen)
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • ½ chili
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl riven ost

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 3 msk vatten
  1. Sätt ugnen på 200 ° C.
  2.  Börja med att göra pajdegen, blanda alla ingredienser med händerna tills det blir en deg.
  3. Tryck in den i en kakform med lösbara kanter. Ställ i kylskåpet i cirka 20 minuter.
  4. Fräs spenaten i 5 minuter, skär eller klipp bacon i mindre bitar och stek tillsammans med spenaten.
  5. Skala och skär löken i små bitar, skär även tomaterna och stek tillsammans med bacon i 10 minuter.
  6. Krydda med chili och paprika.
  7.  Ta ut pajdegen från kylskåpet och förgrädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
  8. Häll i all spenat och bacon blandning. Garnera med 2 dl riven ost.
  9. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
  10. Servera med lingonsylt 👌

DSC_2034

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s