Groddar

När vi besökte farmor för en månad sedan fick vi groddar att äta till frukost tillsammans med smörgås. Det var verkligen gott så jag ville försöka göra dem hemma, därför fick jag några frön att prova med. Och resultaten var perfekt 👌 Jag äter dessa groddar varje dag till frukost och middag, det enda du behöver göra är att skölja dem och sen är det bara att hugga i 😇.

Här kan man köpa groddfrön:

wpid-img_20151008_091504.jpg

image

image

image

image

Recept:

  • 3 msk frön (för en vecka)
  • En stor glasburk
  • En bit nättyg
  1.  Häll fröna i en glasburk och häll i kallt vatten. Täck över med en bit nättyg (som ni ser på bilden). Häll ut vattnet och skölj igen.
  2. Fyll burken med hälften vatten och låt stå i 5-6 timmar i ett mörkt skåp. (Om du gör mer groddar än 3 tsk behöver de 10-12 timmars vila i vatten)
  3.  Häll ut vattnet och skölj igen. Låt nätväven vara kvar på burken. Placera burken i ett mörkt skåp igen där det är lite varmt.
  • Groddarna behöver sköljas en gång om dagen. Efter 1-3 dagar börjar fröna att växa. Den femte dagen kommer de att vara färdig. Ta ut burken och sätt i ett fönster så att de får en grön färg och så att de får (vitamin A).
  • Groddar stannar upp till en vecka i kylskåpet. Skölj alltid före servering 👈.
Annonser

2 reaktioner till “Groddar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s