Hasselbackspotatis

Marinerade hasselbackspotatis som serverades med kött, sallad och whiskysås. Hasselbackspotatis är en klassiker som kan serveras till vad man vill kött som kyckling. Och de är så vackra också 🙂  Läs vidare för att se hela receptet.

12093449_1951095028447966_1227809078_n 12142027_416828905174155_1595423467_n

Recept:

Ingredienser:

  • 8 potatisar
  • 1 tsk Rosmarin
  • 1 tsk Svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlök
  • 2 tsk salt
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skala och tvätta potatisarna
  3. Försiktigt ska du skära potatisarna i skivor men inte hela vägen genom (skivorna ska vara kvar på själva potatisen)
  4. Blanda alla kryddor tillsammans med olivoljan och pressa i vitlöken
  5. Smörj in alla potatisarna i marinaden
  6. Lägg upp potatisarna i en ugnsform och tillaga i mitten av ugnen i 1 timme.
  7. Om du är osäker på att potatisarna är mjuka kan du trycka en potatis med en provsticka. Tiden på när potatisen kan vara helt färdiga beror på potatisarnas storlek och hur tunt du har skurit skivorna.
  8. Servera potatis med kyckling eller kött med en god sallad och sås

DSC_2239 DSC_2264

Annonser

En reaktion till “Hasselbackspotatis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s