Kebab med tomater, grön paprika och champinjoner

Hemmagjord kebab med stekta tomater, paprika och champinjoner. Man behöver inte ha just en grill för att kunna grilla kebab, här har jag gjort det på en grillstekpanna. Men kebab går även att tillaga i ugn, läs vidare för receptet.

928969_1552589641668631_412292640_n

Kebab Recept:

  • 1 kg nötfärs
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 stor gul lök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • ½  msk svartpeppar
  • ½ msk cayennepeppar
  • 1 msk saltOm du väljer att tillaga kebaben i ugnen så kan du sätta ugnen på 200 grader, då ska kebaben vara inne i 25 minuter.

    Om du väljer att tillaga kebaben i en grillstekpanna eller i en vanlig stekpanna så behöver du smör till stekning.

  1.  finhacka lök, persilja, vitlök och blanda i en skål, tillsätt nötfärsen och kryddor i skålen och blanda väl med händerna.
  2. Ta ca 1 dl av nötfärsblandningen och forma det till en ”korv”, tryck sedan ner kebaben med en stekspade så att den blir platt. Kebaben ska inte vara för tjock, det kan ta längre tid att steka då.
  3. Om du har valt att grilla/steka kebaben i en stekpanna ska du börja med att värma smör i en stekpanna, Inte alltför mycket smör. Stek varje kebab i ca 5-7 minuter på varje sida.
  4. När du stekt färdigt kebaben kan du steka några färska tomater, grön paprika och champinjoner.
  5. Servera kebaben tillsammans med de stekta grönsakerna, bröd och färskt citron på kebaben.

Turkish kebab with mushrooms, tomatoes and pepper

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s